24210.27672

Αγγλικά


Με περισσότερους από 500 εκατομμύρια ομιλητές και το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού να χρησιμοποιεί τη γλώσσα, τα αγγλικά μπορούν δικαιολογημένα να χαρακτηριστούν ως παγκόσμια γλώσσα. Η αγγλική είναι η διεθνής γλώσσα της επιστήμης και της εκπαίδευσης, της πληροφορικής και της αεροπλοΐας. Αποτελεί επίσης την επίσημη γλώσσα επικοινωνίας διεθνών οργανισμών όπως ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρακάτω θα βρείτε 10 λόγους για τους οποίους αξίζει να μάθετε αγγλικά:

  1. Τα αγγλικά είναι μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες. Η  αγγλική είναι η γλώσσα που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ευρύτερα, καθώς ομιλείται σε περισσότερες χώρες από οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Αυτό σημαίνει ότι η αγγλική είναι η γλώσσα που θα σας δώσει την καλύτερη απόδοση για τις προσπάθειές σας. Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, 60 από τις 196 χώρες του κόσμου έχουν ως επίσημη γλώσσα την αγγλική: οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, κ.α. Επιπλέον, η αγγλική είναι η κοινά αποδεκτή δεύτερη γλώσσα των ανθρώπων σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία, η Σουηδία, η Δανία, η Γερμανία και η Ολλανδία. Συνολικά, περίπου 1,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι ομιλούν αγγλικά σε όλο τον κόσμο  και άλλο ένα δισεκατομμύριο βρίσκονται στη διαδικασία εκμάθησης. Θα κάνετε αυτόν τον αριθμό ακόμα μεγαλύτερο, μαθαίνοντας και εσείς με τη σειρά σας;
  2. Τα αγγλικά θα σας προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες. Η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας σας επιτρέπει να επικοινωνείτε αποτελεσματικά σε πολλές χώρες, και αυτό ανοίγει πολλές δυνατότητες για εσάς από την άποψη των χωρών που θα μπορούσατε να επιλέξετε για να σπουδάσετε, να αναζητήσετε εργασία ή να επισκεπτείτε ως τουρίστας. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε όταν ταξιδεύετε σε μια αγγλόφωνη χώρα καθώς θα μπορείτε εύκολα να ζητήσετε οδηγίες, να παραγγείλετε φαγητό και να συνομιλήσετε με τους ντόπιους.
  3. Τα αγγλικά θα σας κάνουν πιο επιθυμητούς στους εργοδότες. Τα αγγλικά  έχουν αναφερθεί ως "η γλώσσα των επιχειρήσεων", και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί. Εάν έχετε φιλοδοξίες να γίνετε διεθνής επιχειρηματίας, είναι σημαντικό να είστε σε θέση να μιλάτε άπταιστα αγγλικά. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται διεθνώς υιοθετούν ως επίσημη γλώσσα εργασίας την αγγλική. Ακόμα κι αν δεν σκέφτεστε να ζήσετε και να εργαστείτε στο εξωτερικό, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρείτε τα αγγλικά μια χρήσιμη γλώσσα για να προσθέσετε στο βιογραφικό σας σημείωμα. Μπορεί να υπάρχουν πολλές αγγλόφωνες πολυεθνικές εταιρείες με γραφεία στη χώρα σας. Επιπλέον, οι δεξιότητες στην αγγλική γλώσσα είναι εξίσου επιθυμητές από τους περισσότερους εργοδότες και στην Ελλάδα.
  4. Τα αγγλικά σας δίνουν πρόσβαση σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Η αγγλική είναι ευρέως αποδεκτή ως η γλώσσα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το Oxford, το Cambridge, το Harvard και το MIT είναι μερικά από τα διάσημα πανεπιστήμια που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις των κορυφαίων πινάκων της παγκόσμιας εκπαίδευσης και θα πρέπει να ομιλείτε αγγλικά με ευχέρεια για να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε σχολή από αυτές. Εάν τα αγγλικά δεν είναι η μητρική σας γλώσσα, θα χρειαστεί να κάνετε ένα τεστ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εισαγωγής για να αποδείξετε ότι το επίπεδο αγγλικών σας ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Εάν έχετε τα βλέμματά σας σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο, η προσπάθεια που έχετε θέσει για να σπουδάσετε αγγλικά όσο το δυνατόν νωρίτερα στα σχολικά σας χρόνια θα ανταμείβεται όταν πρόκειται για την επιλογή των πανεπιστημίων στα οποία μπορείτε να υποβάλετε αίτηση.
  5. Τα αγγλικά είναι η γλώσσα μερικών από τα κορυφαία λογοτεχνικά έργα παγκοσμίως. Εάν μαθαίνετε αγγλικά, θα μπορείτε να απολαύσετε έργα από μερικούς από τους πιο γνωστούς συγγραφείς του κόσμου, στη γλώσσα στην οποία προορίζονταν να διαβαστούν ή να ακουστούν. Τα έργα του Shakespeare θα αποκτήσουν ένα νέο νόημα όταν θα είστε σε θέση να μιλήσετε αγγλικά και μπορείτε επίσης να απολαύσετε κλασικά έργα όπως το Wuthering Heights της Emily Bronte κ.α.
  6. Η αγγλική γλώσσα σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσετε καλύτερη τη διεθνή κουλτούρα. Οι ταινίες με το υψηλότερο κέρδος στον κόσμο γυρίζονται στο Hollywood, και είναι περιττό να πούμε ότι γίνονται στην αγγλική γλώσσα. Πόσες φορές έχετε δει ένα αμερικανικό blockbuster και έχετε απογοητευτεί από το γεγονός ότι πρέπει να συμβαδίσετε με τους υπότιτλους με γρήγορους ρυθμούς; Και πόσες φορές έχετε ακούσει ένα αγαπημένο pop τραγούδι, αλλά δεν ήσασταν σε θέση να τραγουδήσετε επειδή ήταν στα αγγλικά και δεν ξέρετε τους στίχους;
  7. Τα αγγλικά θα σας επιτρέψουν να παρακολουθήσετε διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις. Μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, διεξάγονται στα αγγλικά, όπως και τα διεθνή συνέδρια. Οι ανταγωνιστές και οι εκπρόσωποι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μιλούν αγγλικά ώστε να μπορούν να αποκομίσουν τα μέγιστα από τη συμμετοχή τους. Είναι πιθανό να χρειαστεί να παρακολουθήσετε συνέδρια ως μέρος της καριέρας που έχετε επιλέξει, οπότε η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας θα σας αποφέρει τεράστια οφέλη τα επόμενα χρόνια. Όχι μόνο θα είστε σε θέση να κατανοήσετε τις συνομιλίες, αλλά θα κερδίσετε πολύ περισσότερα από τις ευκαιρίες δικτύωσης που προκύπτουν σε τέτοιες εκδηλώσεις εάν μπορείτε να μιλήσετε αποτελεσματικά στα αγγλικά.
  8. Τα αγγλικά έχουν απλό αλφάβητο. Το αγγλικό αλφάβητο είναι απλό, καθιστώντας ευκολότερη την κατανόηση και τη χρήση του από τα σύμβολα ή τις εικόνες που συνθέτουν ορισμένες άλλες γλώσσες. Εάν έχετε προσπαθήσει να μάθετε πιο περίπλοκα αλφάβητα, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι έχετε σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο στην αγγλική γλώσσα, η οποία μοιράζεται ένα αλφάβητο με πολλές άλλες γλώσσες.
  9. Τα αγγλικά σας προσφέρουν ευρύτερη πρόσβαση στη γνώση. Γνωρίζατε ότι το 55% των ιστοσελίδων παγκοσμίως είναι γραμμένες στα αγγλικά; Επομένως, η γνώση της αγγλικής γλώσσας σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε τους περισσότερους πνευματικούς πόρους του κόσμου.Η αγγλική είναι επίσης η γλώσσα της επιστήμης. Αν μάθετε αγγλικά, δεν θα έχετε απλώς πρόσβαση στο μεγαλύτερο όγκο της τεράστιας ποσότητας γνώσεων που διατίθενται στο διαδίκτυο, αλλά θα είστε σε θέση να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας ακόμα περισσότερο με την ικανότητα να διαβάζετε επιστημονικά βιβλία και έγγραφα.
  10. Η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας αποτελεί μια φανταστική πνευματική πρόκληση. Τα αγγλικά είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο δύσκολες γλώσσες για εκμάθηση. Γεμάτη αποχρώσεις, απροσδόκητες προφορές, περίεργους κανόνες και εξαιρέσεις, απαιτεί αφοσίωση και επιμονή για να φτάσει κανείς σε ένα καλό επίπεδο ευχέρειας. Εάν είστε θετικοί σε μια νέα πρόκληση, η εκμάθηση αγγλικών μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ζητάτε!

Φόρμα ενδιαφέροντος