24210.27672

Ιταλικά


Η ιταλική είναι μια Λατινογενής γλώσσα ομιλούμενη από σχεδόν 60 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ιταλία και από 10 εκατομμύρια απογόνους Ιταλών παγκοσμίως, αποτελώντας τη μητρική γλώσσα περίπου 70 εκατομμυρίων ανθρώπων. Επιπλέον, ομιλείται από 125 εκατομμύρια ανθρώπους σαν ξένη γλώσσα. Είναι η επίσημη γλώσσα στην Ιταλία, στο Σαν Μαρίνο και στο Βατικανό, είναι μια από τις επίσημες γλώσσες στην Ελβετία και ομιλείται επίσης από μετανάστες και τους απογόνους τους στο Μονακό, στη Μάλτα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά και στην Αυστραλία.

Τα ιταλικά προέρχονται - και είναι η πλησιέστερη από τις σύγχρονες γλώσσες - στα Λατινικά. Έχουν μεγάλη ιστορία αλλά η σύγχρονη μορφή της γλώσσας διαμορφώθηκε το 14ο αιώνα από συγγραφείς όπως ο Δάντης και ο Giovanni Boccaccio.

Στις μέρες μας, η ιταλική είναι η γλώσσα που σχετίζεται με τη μουσική (Verdi, Puccini, Monteverdi, Rossini…), την αναγεννησιακή τέχνη (Michelangelo, Da Vinci, Botticelli, Bellini…), τη βιομηχανία της μόδας (Valentino, Vercace, Dolce & Cabbana, Benetton…), καθώς και μια εξαιρετική κουζίνα, υψηλό βιοτικό επίπεδο, πανέμορφες πόλεις (Φλωρεντία, Βενετία, Ρώμη…) και τοπία. Δικαίως χαρακτηρίζεται «Il paese più bello del mondo!» 

Φόρμα ενδιαφέροντος