24210.27672

Ρωσικά


 

Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο: εκτείνεται σε εννέα χρονικές ζώνες και καλύπτει περίπου το 1/8 της επιφάνειας του πλανήτη. Η Ρωσία έχει πληθυσμό περίπου 150 εκατομμυρίων ανθρώπων ο οποίος αποτελεί λίγο περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Υπάρχουν περίπου 270 εκατομμύρια ομιλητές ρωσικών στον κόσμο.

Η ρωσική έγινε μια από τις γλώσσες παγκόσμιας επικοινωνίας – ή μια παγκόσμια γλώσσα- ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα. Σήμερα υπάρχουν λιγότερες από δέκα παγκόσμιες γλώσσες στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι η ρωσική γλώσσα – όπως ακριβώς και η αγγλική, γαλλική και γερμανική – χρησιμοποιείται για επικοινωνία από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, τα ρωσικά αποτελούν μια από τις επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ.

Από περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως που γνωρίζουν ρωσικά, τα 160 εκατομμύρια τη θεωρούν μητρικής τους γλώσσα. Η ρωσική γλώσσα κατατάσσεται στην πέμπτη πιο διαδεδομένη γλώσσα στον κόσμο.

Η γνώση της ρωσικής γλώσσας αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για  κάθε υποψήφιο καθώς προσφέρει άπειρες ευκαιρίες ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας & επαγγελματικής ανέλιξης.

 

А а
/a/

Б б
/b/

В в
/v/

Г г
/g/

Д д
/d/

Е е
/j
ɛ/

Ё ё
/jo/

Ж ж
/
ʐ/

З з
/z/

И и
/i/

Й й
/j/

К к
/k/

Л л
/l/

М м
/m/

Н н
/n/

О о
/o/

П п
/p/

Р р
/r/

С с
/s/

Т т
/t/

У у
/u/

Ф ф
/f/

Х х
/x/

Ц ц
/ts/

Ч ч
/
ʨ/

Ш ш
/
ʂ/

Щ щ
/
ɕː/

Ъ ъ
/-/

Ы ы
/
ɨ/

Ь ь
/
◌ʲ/

Э э
/
ɛ/

Ю ю
/ju/

Я я
/ja/

 

Ενημερωθείτε στα Φροντιστήρια FIORE για τα μαθήματα της ρωσικής γλώσσας και ξεκινήστε αμέσως την εκμάθηση μιας από τις σπουδαιότερες γλώσσες παγκοσμίως!

Φόρμα ενδιαφέροντος