24210.27672

Αραβικά


Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ για να μάθετε τις ώρες των τμημάτων και τις τελευταίες προσφορές!

 

Η αραβική γλώσσα είναι η 5η παγκοσμίως διαδεδομένη γλώσσα και η μητρική για πάνω από 206 εκατομμύρια ανθρώπους.

 

Τα αραβικά αποτελούν την επίσημη γλώσσα σε πολλές χώρες: Αίγυπτος , Αλγερία, Δυτική Σαχάρα,Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ερυθραία, Ιορδανία , Ιράκ, Ισραήλ, Κατάρ, Κομόρες, Κουβέιτ, Λίβανος, Λιβύη, Μαρόκο, Μαυριτανία, Μπαχρέιν, Ομάν, Παλαιστίνη, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζιμπουτί, Τσαντ, Τυνησία, Υεμένη και σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ, ο Αραβικός Σύνδεσμος και η Αφρικανική Ένωση. Ο χώρος της Μέσης Ανατολής και γενικότερα ο Aραβικός κόσμος έχει μεγάλη σπουδαιότητα σε θέματα που σχετίζονται με τη διεθνή οικονομία και την ανάπτυξη. Για τους λόγους αυτούς πολλοί επιστήμονες σε διάφορους κλαδους και επιχειρηματίες μαθαίνουν την αραβική γλώσσα για να διευρύνουν τις δραστηριότητες και τις επαφές τους και να εξελιχθούν επαγγελματικά. Αρκετοί επίσης μαθαίνουν αραβικά, μια γλώσσα πλούσια και γεμάτη ομορφιά, για να γνωρίσουν και να κατανοήσουν πληρέστερα τον αραβικό πολιτισμό (τέχνη, ποίηση, φιλοσοφία).

Η αραβική γραφή δεν είναι δύσκολη, απλώς είναι διαφορετική γιατί γράφεται από δεξιά προς τα αριστερά.

Κάθε γράμμα έχει τέσσερις μορφές που μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, ανάλογα με τη θέση του στην αρχή, μέση ή το τέλος μιας λέξης. Οι λέξεις παράγονται από μια ρίζα και εκφράζει μία βασική ιδέα από την οποία παράγονται όλες οι λέξεις που συσχετίζονται μ’ αυτήν. Μερικές γνωστές αραβικές λέξεις που έχουν περάσει στο δυτικό κόσμο είναι τα: αλγόριθμος, άλγεβρα, αλχημεία, ναδίρ, ζενίθ κλπ.

Στα Φροντιστήρια FIORE έχετε τη δυνατότητα να μάθετε αραβικά με τρόπο προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας και να έρθετε σε επαφή με τον αραβικό πολιτισμό. Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και ένας σύμβουλος μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας για να σας λύσει κάθε απορία.

Φόρμα ενδιαφέροντος