24210.27672

Σουηδικά


Η Σουηδική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των βόρειων γερμανικών γλωσσών που περιλαμβάνει επίσης τα Δανέζικα, τα Νορβηγικά  και τα Ισλανδικά. Η σουηδική είναι επίσημη γλώσσα στην Φινλανδία, ενώ η Σουηδία ως κράτος στερείται θεσμικώς επίσημης γλώσσας.
Τα Σουηδικά μιλιούνται από περίπου 8,5 εκατομμύρια ανθρώπους ως μητρική γλώσσα, από τους οποίους οι 8 εκατομμύρια ζουν στην Σουηδία και σχεδόν 290.000 στην Φινλανδία. Επιπλέον 1 εκατομμύριο Σουηδοί μετανάστες σε όλο τον κόσμο μιλάνε σουηδικά.
Τα Σουηδικά θεωρούνται εύκολη μαθησιακά γλώσσα, καθώς παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες με τα γερμανικά και τα αγγλικά  Ειδικά τα τελευταία χρόνια μέσω των υπολογιστών, του κινηματογράφου και της μουσικής, πολλές αγγλικές λέξεις υιοθετούνται στα σουηδικά.Η Σουηδία διαθέτει παράδοση πολλών ετών στην εκπαίδευση και στην έρευνα, καθώς πανεπιστήμια λειτουργούσαν στη χώρα από τον 15ο αιώνα. Στη Σουηδία σήμερα λειτουργούν πάνω από 40 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε περισσότερες από 20 πόλεις της χώρας. Τα πανεπιστήμια (universitet) και τα πανεπιστημιακά κολέγια (högskola) προσφέρουν προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε πολλές ειδικότητες με αρκετά χαμηλό κόστος, γεγονός που μετατρέπει τη Σουηδία σε πόλο έλξης για χιλιάδες νέους και τη διδασκαλία της Σουηδικής γλώσσας απαραίτητο εφόδιο για την εισαγωγή στη σχολή της επιλογής τους και τη μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη.

Επίσης χιλιάδες νέοι έλληνες Ιατροί επιλέγουν να κάνουν την ειδικότητα τους σε νοσοκομεία της Σουηδίας, με το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης να κατατάσεται στα 5 κορυφαία Ιατρικά Πανεπιστήμια της Ευρώπης.


Τα Φροντιστήρια FIORE προσφέρουν ταχύρυθμα προγράμματα εκμάθησης και πιστοποίησης της Σουηδικής γλώσσας σύμφωνα με τις απαιτήσεις και το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου  Folkuniversitetet της Σουηδίας σε συνεργασία με το Σουηδικό Ινστιτούτο δίνοντάς σας την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε τις σπουδές των ονείρων σας.

 

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας μην διστάσετε να μας καλέσετε στο 24210-27672 ή να μας επισκεφτείτε.
 

Φόρμα ενδιαφέροντος